Citadellet Likvidationer AB hjälper trädgårdsentusiaster som vill starta bolag

Citadellet Likvidationer AB hjälper trädgårdsentusiaster som vill starta bolag

Det finns flera trädgårdsföreningar i Sverige och ibland fungerar dessa som ideella verksamheter. En ideell förening kan inte driva någon affärsmässig verksamhet. Om det är så att medlemmarna i föreningen skulle vilja börja driva bolag och tjäna pengar på verksamheten måste de skapa någon form av företag. Här kan Citadellet Likvidationer AB som sysslar med likvidationer hjälpa till med smarta lagerbolag.

citadellet likvidationer ab

 

 

 

 

Citadellet Likvidationer gör det möjligt att komma igång direkt

När man har jobbat länge med trädgårdsprojektet handlar det ju inte om en helt ny verksamhet. Det kanske redan finns en tydlig struktur för hur man ska göra det hela till en kommersiell verksamhet. Då kan Citadellet Likvidationer hjälpa till med lagerbolaget som är redo att använda.

Med ett lagerbolag går det att komma igång med kommersiell verksamhet på en gång. Det är ett aktiebolag som står redo att användas. Det har inte använts tidigare men har redan ett organisationsnummer så att det går att ställa ut räkningar.

Det går att få lagerbolaget på en dag eller två. Därmed är trädgårdsverksamheten officiellt ett bolag och det är fullt lagligt att tjäna pengar på den. Lagerbolaget är enkelt att köpa men det är klart att det krävs lite mer än så för att lyckas med verksamheten.

Är trädgårdsföreningen redo för förändringen?

Innan det köps lagerbolag från Citadellet Likvidationer är det förstås otroligt viktigt att säkra sig om att trädgårdsföreningen är redo för detta steg. Det kan vara så att det finns entusiaster som menar att caféet och allt annat som ingår i verksamheten inte behöver vara ideellt, och att det hela kan dra in fina pengar.

Ett gott råd är att ta det hela i lugn och ro. Tiden som sparas med lagerbolaget kan användas till att se över projektet för att bestämma om det är rätt beslut. Dessutom kan det vara klokt att tala med en ekonomisk rådgivare som kan se om trädgårdsverksamheten skulle kunna fungera kommersiellt som bolag.

Det är också viktigt att på tidigt stadium klargöra vem som ska ha vilken roll. Det räcker sällan med en eldsjäl för att genomdriva den här typen av förändringar. Flera personer bör vara med och så ska man ha koll på hur det hela drivs vidare när trädgårdsföreningen blir ett bolag.

Viktigt att göra det hela lagligt

En sak är säker. När en trädgårdsförening som fungerar ideellt vill gå över till att fungera som kommersiellt bolag ska det hela göras lagligt. Det är en stor fördel att köpa lagerbolag från Citadellet Likvidationer eftersom de jobbar helt enligt svenska Finansinspektionerna krav. De följer helt enkelt de svenska lagarna.

Men utöver detta kan det vara klokt att förstå lite mer om hur trädgårdsföreningen kan fungera som ett bolag. Med mer kunskap blir det lättare att fatta rätt beslut då förändringarna införs.