Sälja ab för att köpa hus och trädgård

Sälja ab för att köpa hus och trädgård

Lisbets dröm om att odla sina egna grönsaker var svår att uppfylla i lägenheten i stan. Vid 60 års ålder ville hon dock inte ta ett stort lån för att köpa hus med trädgård. Kolonilott kändes inte tillräckligt. Hon bestämde sig för att sälja ab för att köpa en billigare hus med stor trädgård långt ut på landet.

Sälja ab för att köpa bostad

Nu är det förstås inte så vanligt att man kan sälja ab och köpa hus. Särskilt inte när man gör som Lisbet och säljer för snabbavveckling. Men för Lisbet så var det inte så mycket som fattades för att få råd med huset.

Även om det var en mindre summa så ville hon inte låna den. Att sälja det vilande bolaget för att få ut aktiekapitalet blev den bästa lösningen. Tillsammans med pengarna som hon fick för sin lägenhet så kunde hon köpa ett mindre hus i Norrlands inland.

En trädgård för egen odling

Drömmen om att odla ekologiskt året om kunde uppfyllas. Lisbet gick i tidig pension och började livet som pensionär med trädgård. Till saken hör att hon delade denna dröm med sin livspartner och äkta make Bertil.

Han hade redan gått i pension och var mer än villig att följa med ut nära älven. Bostaden behövde renoveras med Bertil tog hand om detta medans Lisbet jobbade med trädgården. Livet blev minst sagt annorlunda men det var verkligen inget makarna ångrade, tvärtom.

Barn och barnbarnens reaktion

När Lisbet och Bertil först började prata om att flytta ut mot älven och vildmarken så var en invändning att det skulle bli långt till barnbarnen. Men detta visade sig vara en struntsak. Dels så kom barnbarnen ofta på besök. Även på vardagar.

Med under en halvtimmes bilväg så var det verkligen inte en så stor sak. Och arbetet i trädgården lockade de små som gärna deltog i odling. Det visade sig vara ett fantastiskt beslut att sälja ab för att köpa hus med trädgård!

hjortronplantor