Egen växthus

Egen växthus

IMG_0790

Under sommaren kan överhettning och bränning skada dina växter. God ventilation är viktigt. Se till att ventilera växthuset genom att öppna fönster och ventiler och använda fläktar för kors ventilation. Installera skuggning kan vara ett krav under de varma månaderna också. Det är absolut nödvändigt att ett fläkt används för att ge dina växter med luftcirkulation så att växter inte är känsliga för mögel. Spola ner ditt växthus i de varma månader kan också ger lägre lufttemperatur inne i växthuset.
Värme i växthuset

Värme i växthuset

IMG_0791

Det naturliga sättet att värma ditt växthus är genom att ha en kompost hög inne i växthuset. Du kommer bli förvånad över hur mycket komposten avger. Detta kommer att utöka din växtsäsongen för er som bor i en kallare klimat.
Mina egna gurkor

Mina egna gurkor

IMG_0792

I år produceras min gurkplantor så många gurkor att jag var tvungen att ger bort dem. Min enda växt blommande ända in på hösten. Nu har jag nog gurksallad som räcker ett år framåt. Egen odlade färska gurkor håller mycket längre på bänken eller i kylskåpet än butik köpta. Min nyplockade gurkor var fast och Crisp i veckor innan användning.