Ordspråk om kärlek

Ordspråk om kärlek

Ord som handlar om kärlek kan få oss att hålla med eller att rentav bli arga. En fras som “den som inga barn har, vet inte vad äkta kärlek är“ kan anses som urbota dum av vissa medan andra håller med. Tanken med ordspråk om kärlek är att de ska röra om och få oss att tänka till, så man får räkna med att stöta på uttryck som man kanske inte håller med om då man gräver djupare bland citat om kärlek och relationer. Det är inte bara svenska ordspråk som uttrycker de tankar och känslor vi har omkring kärleken. Det finns många spännande utländska citat som har översatts till svenska och som kan bli perfekta då man vill skicka en ros till någon man håller kär.

ordsprakomkarlek

Ordspråk om kärlek

Meningarna om kärlek som har blivit så populära att vi upprepar dem om och om igen beskriver både lycklig och olycklig kärlek. Det här är ordspråk om livet för kärleken är en väldigt stor del av de flestas livsupplevelse. Men det kan förstås också röra sig om ordspråk om barn då kärleken mellan föräldrar och barn är så pass stark att den kräver smarta uttryck då den älskade ungen har kastat bollen genom vardagsrumsfönstret eller testat hur mobiltelefonen fungerar i badkaret. Med fina ordspråk så kan vi beskriva vår livssituation och inte bara uttrycka kärleken för andra människor i vår omgivning utan också för den skönhet som vi ser i föremål eller kanske i vår trädgård.

Citat från populärkulturen

Inom populärkulturen så finner vi ofta uttryck som kan upplevas som nya men som egentligen bygger på äldre citat. Kända låtar som handlar om kärlek citeras ofta då man vill uttrycka sin kärlek och här kan det vara väldigt individuellt vad man väljer att lägga märke till. Med vänner som lyssnar på samma musik och ser samma filmer så kan man förstås vara säker på att de meningar som man använder sig av känns igen, men då man kanske talar med en äldre person eller någon som kommer från ett annat land så kan man inte räkna med att de kommer att ha samma referensram och då ska man kanske se sig om efter andra typer av julklappsrim och ordspråk att dela med sig av.

Visdomar från andra länder

Nu är det förstås så att vi i Sverige även importerar visdomar om kärlek från andra länder. Man kan finna buddhistiska ordspråk och latinska ordspråk som väl beskriver livet även i Sverige. Det här kan vara roliga ordspråk eller meningar som får en att fundera lite extra på de känslor som man har för sin partner, sina barn, sina vänner och rosorna i trädgården.

Vad är fördröjningsmagasin?

Vad är fördröjningsmagasin?

När det regnar kraftigt så kan man få två problem. Det ena är att det kan bli översvämning och det andra är att förorenat dagvatten kan hamna där man inte vill ha det. Med fördröjningsmagasin regnvatten kan ledas igenom så undviker man översvämningar, och man kan använda sig av speciell teknik för att också filtrera och rengöra regnvattnet innan det förs vidare ut i mark och jord. Ovanpå ett fördröjningsmagasin så kan man placera helt vanlig jord eller makadam, och har man bara använt sig av rätt beräkning och dimensionering för systemet så kan man räkna med att det kommer att sköta sig självt. Ibland så kan man kombinera den här typen av system med dagvattenmagasin och dagvattenkassetter för att få en optimal hantering av dagvattnet.

Fördröjningsmagasin i jord

När man ska installera fördröjningsmagasin så är det en stor fördel om de är gjorda av termoplast. Det är nämligen bra mycket enklare att jobba med komponenter som har tagits fram av plastgranulat, eller masterbatch som det ju också kallas för, och som kommer som färdiga delar med hjälp av formsprutning eller formgjutning. Förutom det faktum att plastverktyg av polyuretan är bra mycket lättare än betong så är det så att man med de komponenter som kommer från vår plastindustri på ett enklare vis kan lägga till viktiga reningssystem som ger en biologisk renande effekt. Det är oftast billigast att bygga fördröjningsmagasin som jordmagasin som man på ett naturligt sätt kan integrera med marken.