Växthus och orangeri

Att odla i växthus ger en möjlighet att förlänga växtsäsongen. Det kan dock vara svårt att lyckas hålla rätt temperatur i växthuset, då det lätt blir för varmt. På vintern får man dock ta in en del växter som inte klarar av när det börjar bli kallare ute. Istället kan man sätta ut andra växter som tål det bättre tillsammans med en kupévärmare för att hålla temperaturen så att den passar för växterna i växthuset.

Växthuset behöver inte vara av just glas. Det finns andra, billigare och smidigare alternativ man kan använda sig utav istället. Man kan till exempel använda sig utav en slags väv som skyddar mot blåst och skadedjur. Det ger en förbättring av mikroklimatet, precis som ett växthus gör. Fråga efter det hos din trädgårdshandlare. Man kan även använda sig utav kasserade, men hela, fönster som man använder som tak till särskilda lådor där man kan odla sina ekologiska grönsaker och växter.

Om du bygger ditt egna växthus ska du tänka på att lägga en stadig grund till att börja med. Som grund kan man använda exempelvis lecablock. Ett tak av laminatplast är att rekommendera då snön glider av lättare då. Dubbla glas håller frosten borta även om det är riktigt kallt ute, dock är det bra att ha en kupévärmare i växthuset när det börjar bli kyligare ute med frost.

 

Speak Your Mind