Likvidationer som kan ge mer tid i trädgården

Likvidationer som kan ge mer tid i trädgården

Det kan komma en tid då du vill sluta tänka på jobb och bara tänka på din trädgård. När ett bolag har lagts ned så kan det ta lite tid innan pengarna som sitter fast i aktiekapitalet frigörs. Om du själv sköter avvecklingen så får du räkna med minst 7 månader innan du har pengarna för att satsa på din hobby.

Men det finns faktiskt likvidationer som kan ge mer tid och pengar för det som du drömmer om. De kallas för snabbavveckling och du behöver inte vara expert på företagsekonomi för att få detta gjort. Du bör förstås ha ordning på alla papper för då går det som snabbast med den här typen av avveckling.

Lägg ner med betalda likvidationer

När man lägger ner bolag med likvidationer som man får betala för så kallas det för snabbavveckling. Hur mycket det kostar beror på vilken bolagsservice du lejer för uppdraget. Det finns finansbolag som kan hjälpa till med att starta ab såväl som med att lägga ner dem.

Det fina med att välja snabbavveckling är att det frigör både tid och pengar. Om du just nu drömmer om det där växthuset och inte kan vänta med att börja pysslet med det så är det ju möjligt. Har du ett vilande bolag som kan säljas och avvecklas på detta sätt så kan du ha dina pengar inom några dagars tid.

Så visst finns det likvidationer som inte alls är samma sak som konkurser med sur smak och bråk. En frivillig avveckling kan vara en enorm glädje för dig då du vet precis vad du ska göra med tiden och pengarna. Ge dig ut i trädgården förstås!

likvidera ab (2)

Det blev snabbavveckling och fågelotta

Det blev snabbavveckling och fågelotta

För Hasse så var företagandet en självklarhet. Långt innan Blondinbella fick sitta i intervjuer om alla sina bolag så hade Hasse flera ab som han drev parallellt. Men arbetet hade sitt pris. Barnen klagade på att pappa aldrig hade tid. Var pengarna verkligen så viktiga? Nej det var de inte! Hasse valde snabbavveckling för några av bolagen och bokade in fågelotta med äldsta sonen.

Continue reading

Trådgalgar för fågelmat i trädgården

Trådgalgar för fågelmat i trädgården

Fågelmaten i trädgården kan hängas upp på olika sätt. En talgboll kan man fästa på grenar men också på trådgalgar som sedan fästs vid fästpunkter. En trådgalge kan passa mycket bra in i trädgårdens design och stil. Den går att hänga på en gren såväl som på ett staket.

fagelmat

Trådgalgar med mycket fågelmat

På trådgalgar så finns det plats för flera talgbollar. De kan hänga sida vid sida. Det gör att det går att få in mer mat för fåglar i trädgården. En kall vinter så kan det minst sagt kännas som en god gärning då fåglarna som övervintrar kommer till trådgalgen för att få välbehövd näring.

Vackra fågelsamlingar

En god anledning till att hänga ut fågelmat i trädgården är att det kan vara vackert att se fåglarna samlas därutanför fönstret. Med trådgalgar så får fåglarna en naturlig plats att slå sig ner. Ta en bild på alla fåglar som sitter och hoppar omkring galgen! Det blir ett konstverk att visa för vänner via sociala medier.

En stor fördel med trådgalgar av metall är att de är stadiga. De kommer att klara talgbollarna som inte alltid är så lätta. När metallen är behandlad för att inte rosta så finns det heller ingen risk för att galgarna kommer att se fula ut på grund av snö och regn.

Trådgalgen som inte längre behövs i garderoben kan alltså få förlängt liv i trädgården. Det blir pyssel för hela familjen!

Satsa på trädgårdskoppar eller sälja bolag

Satsa på trädgårdskoppar eller sälja bolag

Det såg inte ljust ut hösten 2015 men Linnea var ändå inte säker på om hon borde sälja bolag eller helt enkelt avveckla det. Försäljningen av billigare porslin hade inte blivit så lyckad som tänkt. Det var för svårt att konkurrera med jättar som IKEA. När samtalet om ett parti trädgårdskoppar, det vill säga koppar med motiv från trädgårdar kom, så var Linnea osäker på vad hon borde göra. Kopparna var ett restparti som hon kunde ta över otroligt billigt och de var väldigt fina. Men skulle ett parti koppar kunna göra skillnaden?

Continue reading

Då man kan allt om trädgård men inget om att sälja ab

Då man kan allt om trädgård men inget om att sälja ab

Har man byggt upp ett företag som sysslar med trädgård och odling så har man med största sannolikhet lagt ner sin själ i det. Då man beslutar sig för att sälja ab så kan det kännas förvirrande. En försäljning av aktiebolag innebär så många olika punkter som man måste vara medveten om. Man kan ju rentav sälja ab för att likvidera det vilket man kanske vill om man inser att ingen annan kommer att kunna driva verksamheten vidare på rätt sätt.

ekotradgard

Sälja ab utan att avveckla det

Om det är så att man vill sälja företaget och helst ser att verksamheten rullar på så är det verkligen viktigt att man får rätt köpare. Är verksamheten mycket specifik så kan det ju vara så att det krävs specialistkunskaper för att någon annan ska kunna fortsätta på samma vis. Om det finns anställda så kanske de kan se till att kunskaperna inte försvinner men det kan man ju inte räkna med. Faktum är att man kanske börjar med att se om anställda har lust att köpa in sig helt eller delvis.

Om de anställda inte vill ta över så får man se sig om efter andra intressenter. Är det så att det rör en trädgård eller odlingsverksamhet så kanske man blir bunden till ett visst område. Det är inte lika troligt att finna köpare som kommer från andra delar av landet även om det inte är uteslutet. Är det så att ingen vill fortsätta verksamheten så får man kanske inse att man ändå måste lägga ner den med likvidation.

Snabbavveckling ger snabba pengar

Genom det som kallas för snabbavveckling så kan man sälja av och snabbt få pengarna för det. Den bolagsservice som köper företaget kommer att sköta likvidationen. Det här kan vara särskilt bra då man verkligen inte kan mycket om hur man sköter företagsavveckling. Bolagsservicen kan allt om detta och kommer att se till att allt görs i enlighet med de regler som finns för likvidation i Sverige. Själv kan man gå i pension eller jobba vidare med något annat med vetskapen om att trädgårdsföretaget kommer att få ett värdigt slut.

Ett genomtänkt beslut

Vad man än väljer så bör det vara ett genomtänkt beslut. När man vet att man verkligen inte kan tillräckligt om hur man säljer aktiebolag eller lägger ner det så är det viktigt att man får rätt hjälp. Till att börja med så behöver man rådgivning för att avgöra om man ska sälja vidare till någon annan som kan driva företaget eller om det kanske är bättre att helt lägga ner. När man väl har fattat detta beslut så behöver man mer hjälp med att hitta köpare som kommer att sköta företaget, och dess hantering, på ett exemplariskt vis.

Det ekologiska växthuset genomförde en frivillig likvidation

Det ekologiska växthuset genomförde en frivillig likvidation

Projektet var spännande och det var inte så att man startade från noll. Växthuset hade existerat ett bra tag och den lilla butiken var som gjord för det ekologiska konceptet. Intresset för ekologisk odling tycktes bara växa på orten så Anna bestämde sig för att göra slag i saken och skapa ett helt nytt företag med fokus på det ekologiska. Tanken var att både erbjuda faktiskt odling och aktiviteter för att lära andra mer om ekologi på ett spännande och engagerande vis. Tanken höll inte och ganska snart så beslutade Anna och hennes partner om att genomföra en frivillig likvidation för att begränsa förluster.

Frivillig likvidation blev bästa lösningen

Det tog inte så lång tid att inse att intresset för ekologisk odling inte var samma sak som en lukrativ verksamhet. Det här var något som man kanske borde ha undersökt bättre från start då tanken väcktes. Anna ångrar inte att de valde att avveckla bolag så snart. Det blev så tydligt att företaget inte skulle komma att ge goda förtjänster och att man hade gjort ett misstag då man valde att starta ab så snabbt. Med frivillig likvidation så blev förlusterna inte så farliga och det gick att betala tillbaka skulder med hjälp av de tillgångar som ändå fanns i företaget.

Anna vill fortsätta med odlingen

Anna tycker fortfarande att tanken om att skapa mer medvetenhet omkring ekologisk odling är lockande och hon har inte gett upp. Det blir antagligen inget nytt aktiebolag men hon ger redan kurser och ordnar med helgseminarium i växthuset vars nya ägare ser detta som en stor tillgång. Hon insåg att det var önskan om att sprida kunskap som var hennes fokus hela tiden och inte så mycket att sälja. Det var just detta som gjorde att verksamheten inte fungerade som företag.

Ett tips till andra som vill starta bolag

För Anna så blev det tydligt att hon kunde ha undvikit en frivillig likvidation av bolaget om hon hade tagit in råd innan det bildades. Istället för att köra på med den egna drömmen så borde hon ha visat affärsplanen för folk med gedigen kunskap om trädgård och odling såväl som affärsverksamhet. När hon väl valde att avveckla så sålde hon bolaget till en bolagsservice och det ledde till ett mycket bra samtal där hon insåg hur viktigt det är att bygga ett företag på en grund som är solid vad gäller affärer. Anna ger alla som vill starta bolag tipset om att börja med god planering och rådgivning. “Låt de som kan business och ekonomi sköta detta och de som kan odling och trädgård sköta detta”, det är Annas slutgiltiga ord om saken!

Ordspråk om kärlek

Ordspråk om kärlek

Ord som handlar om kärlek kan få oss att hålla med eller att rentav bli arga. En fras som “den som inga barn har, vet inte vad äkta kärlek är“ kan anses som urbota dum av vissa medan andra håller med. Tanken med ordspråk om kärlek är att de ska röra om och få oss att tänka till, så man får räkna med att stöta på uttryck som man kanske inte håller med om då man gräver djupare bland citat om kärlek och relationer. Det är inte bara svenska ordspråk som uttrycker de tankar och känslor vi har omkring kärleken. Det finns många spännande utländska citat som har översatts till svenska och som kan bli perfekta då man vill skicka en ros till någon man håller kär.

ordsprakomkarlek

Ordspråk om kärlek

Meningarna om kärlek som har blivit så populära att vi upprepar dem om och om igen beskriver både lycklig och olycklig kärlek. Det här är ordspråk om livet för kärleken är en väldigt stor del av de flestas livsupplevelse. Men det kan förstås också röra sig om ordspråk om barn då kärleken mellan föräldrar och barn är så pass stark att den kräver smarta uttryck då den älskade ungen har kastat bollen genom vardagsrumsfönstret eller testat hur mobiltelefonen fungerar i badkaret. Med fina ordspråk så kan vi beskriva vår livssituation och inte bara uttrycka kärleken för andra människor i vår omgivning utan också för den skönhet som vi ser i föremål eller kanske i vår trädgård.

Citat från populärkulturen

Inom populärkulturen så finner vi ofta uttryck som kan upplevas som nya men som egentligen bygger på äldre citat. Kända låtar som handlar om kärlek citeras ofta då man vill uttrycka sin kärlek och här kan det vara väldigt individuellt vad man väljer att lägga märke till. Med vänner som lyssnar på samma musik och ser samma filmer så kan man förstås vara säker på att de meningar som man använder sig av känns igen, men då man kanske talar med en äldre person eller någon som kommer från ett annat land så kan man inte räkna med att de kommer att ha samma referensram och då ska man kanske se sig om efter andra typer av julklappsrim och ordspråk att dela med sig av.

Visdomar från andra länder

Nu är det förstås så att vi i Sverige även importerar visdomar om kärlek från andra länder. Man kan finna buddhistiska ordspråk och latinska ordspråk som väl beskriver livet även i Sverige. Det här kan vara roliga ordspråk eller meningar som får en att fundera lite extra på de känslor som man har för sin partner, sina barn, sina vänner och rosorna i trädgården.

Vad är fördröjningsmagasin?

Vad är fördröjningsmagasin?

När det regnar kraftigt så kan man få två problem. Det ena är att det kan bli översvämning och det andra är att förorenat dagvatten kan hamna där man inte vill ha det. Med fördröjningsmagasin regnvatten kan ledas igenom så undviker man översvämningar, och man kan använda sig av speciell teknik för att också filtrera och rengöra regnvattnet innan det förs vidare ut i mark och jord. Ovanpå ett fördröjningsmagasin så kan man placera helt vanlig jord eller makadam, och har man bara använt sig av rätt beräkning och dimensionering för systemet så kan man räkna med att det kommer att sköta sig självt. Ibland så kan man kombinera den här typen av system med dagvattenmagasin och dagvattenkassetter för att få en optimal hantering av dagvattnet.

Fördröjningsmagasin i jord

När man ska installera fördröjningsmagasin så är det en stor fördel om de är gjorda av termoplast. Det är nämligen bra mycket enklare att jobba med komponenter som har tagits fram av plastgranulat, eller masterbatch som det ju också kallas för, och som kommer som färdiga delar med hjälp av formsprutning eller formgjutning. Förutom det faktum att plastverktyg av polyuretan är bra mycket lättare än betong så är det så att man med de komponenter som kommer från vår plastindustri på ett enklare vis kan lägga till viktiga reningssystem som ger en biologisk renande effekt. Det är oftast billigast att bygga fördröjningsmagasin som jordmagasin som man på ett naturligt sätt kan integrera med marken.

Egen växthus

Egen växthus

IMG_0790

Under sommaren kan överhettning och bränning skada dina växter. God ventilation är viktigt. Se till att ventilera växthuset genom att öppna fönster och ventiler och använda fläktar för kors ventilation. Installera skuggning kan vara ett krav under de varma månaderna också. Det är absolut nödvändigt att ett fläkt används för att ge dina växter med luftcirkulation så att växter inte är känsliga för mögel. Spola ner ditt växthus i de varma månader kan också ger lägre lufttemperatur inne i växthuset.
Ger mig dina maskros

Ger mig dina maskros

maskros

 

 

 

 

 

 

Näringsmässigt, maskros blad och rötter är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. De är en av de mest näringsmässigt växter du kan äta. Tillsammans med näring har de många medicinska egenskaper också. De är kalium-rika och har en starkt urindrivande kvalitet som effektivitet som en blod detoxifier och är bra för levern. De har länge använts för att behandla matsmältningsproblem och för att behandla artrit och eksem. Dessa ska få växa fritt i min trädgård!