Det blev snabbavveckling och fågelotta

Det blev snabbavveckling och fågelotta

För Hasse så var företagandet en självklarhet. Långt innan Blondinbella fick sitta i intervjuer om alla sina bolag så hade Hasse flera ab som han drev parallellt. Men arbetet hade sitt pris. Barnen klagade på att pappa aldrig hade tid. Var pengarna verkligen så viktiga? Nej det var de inte! Hasse valde snabbavveckling för några av bolagen och bokade in fågelotta med äldsta sonen.

Färre företag och mer tid till livet

Trots att företagandet bara var ämne till glädje för Hasse så insåg han att det fanns mer som han ville syssla med. Barnen blev ju bara äldre och äldre. Mamma Lena gjorde ett fantastiskt jobb men Hasse insåg att det inte blev många minnen med far och barn.

Han hade just dragit igång ett nytt bolag med storartade planer. Det hela hade kommit igång online men Hasse hejdade sig. Han valde snabbavveckling och sålde därmed bolaget till en bolagsservice som tog hand om likvidationen.

Även om Hasse givetvis visste hur man sköter en avveckling så ville han inte lägga tiden på detta. Nu var det dags att umgås med yngre personer som väntade på hans sällskap. Den första aktiviteten som satte punkt för Hasses tidigare livsstil var en fågelotta.

fagelotta

Fågelotta med förstaklassare

Hasses äldsta son skulle ut på fågelotta med sin klass. Föräldrar var också inbjudna. Det skulle bli en tidig morgon med matsäck i skogen. Hasse var van att gå upp tidigt. Men den här morgonen så åkte han inte iväg till kontoret med sin kaffekopp med lock.

Istället så körde Hasse och sonen till mötesplatsen vid Nackareservatet. De var iklädda oömma kläder och bra skor för att vandra och klättra. Mamma Lena hade ordnat med matsäck. Prickig korv var det visst på smörgåsarna.

Hasse insåg att han helt hade glömt bort känslan av att göra något så enkelt som att gå omkring och spana efter fåglar. Han var minst lika tagen av upplevelsen som sonen. De gick hand i hand en stund och det var en väldigt fin upplevelse.

Fler företag fick ge vika

Hasse gick igenom sitt schema och insåg att han behövde skala ner mer. Även om det inte kändes helt lätt att ändra riktning så förstod han värdet av att vara mer närvarande när barnen var små. Många av i vänskapskretsen blev förvånade då han till och med bokade av aktiviteter som tennis för att få mer tid till familjen.

I början var det ovant men tids nog så insåg hela familjen att det var ett stort plus att pappa fanns på plats mer. Det som började med snabbavveckling och fågelotta blev snart en norm som kändes. Förutom att bara finnas där på kvällar så kunde Hasse hjälpa till med läxor och annat som tidigare helt fallit på Lena. Det tyckte hon var kanon för då kunde hon smyga ut för att träffa sina väninnor på tennisklubben…