Då man kan allt om trädgård men inget om att sälja ab

Då man kan allt om trädgård men inget om att sälja ab

Har man byggt upp ett företag som sysslar med trädgård och odling så har man med största sannolikhet lagt ner sin själ i det. Då man beslutar sig för att sälja ab så kan det kännas förvirrande. En försäljning av aktiebolag innebär så många olika punkter som man måste vara medveten om. Man kan ju rentav sälja ab för att likvidera det vilket man kanske vill om man inser att ingen annan kommer att kunna driva verksamheten vidare på rätt sätt.

ekotradgard

Sälja ab utan att avveckla det

Om det är så att man vill sälja företaget och helst ser att verksamheten rullar på så är det verkligen viktigt att man får rätt köpare. Är verksamheten mycket specifik så kan det ju vara så att det krävs specialistkunskaper för att någon annan ska kunna fortsätta på samma vis. Om det finns anställda så kanske de kan se till att kunskaperna inte försvinner men det kan man ju inte räkna med. Faktum är att man kanske börjar med att se om anställda har lust att köpa in sig helt eller delvis.

Om de anställda inte vill ta över så får man se sig om efter andra intressenter. Är det så att det rör en trädgård eller odlingsverksamhet så kanske man blir bunden till ett visst område. Det är inte lika troligt att finna köpare som kommer från andra delar av landet även om det inte är uteslutet. Är det så att ingen vill fortsätta verksamheten så får man kanske inse att man ändå måste lägga ner den med likvidation.

Snabbavveckling ger snabba pengar

Genom det som kallas för snabbavveckling så kan man sälja av och snabbt få pengarna för det. Den bolagsservice som köper företaget kommer att sköta likvidationen. Det här kan vara särskilt bra då man verkligen inte kan mycket om hur man sköter företagsavveckling. Bolagsservicen kan allt om detta och kommer att se till att allt görs i enlighet med de regler som finns för likvidation i Sverige. Själv kan man gå i pension eller jobba vidare med något annat med vetskapen om att trädgårdsföretaget kommer att få ett värdigt slut.

Ett genomtänkt beslut

Vad man än väljer så bör det vara ett genomtänkt beslut. När man vet att man verkligen inte kan tillräckligt om hur man säljer aktiebolag eller lägger ner det så är det viktigt att man får rätt hjälp. Till att börja med så behöver man rådgivning för att avgöra om man ska sälja vidare till någon annan som kan driva företaget eller om det kanske är bättre att helt lägga ner. När man väl har fattat detta beslut så behöver man mer hjälp med att hitta köpare som kommer att sköta företaget, och dess hantering, på ett exemplariskt vis.